Besøk oss

Veibeskrivelse

Man tar til høyre mot Hansnes av Sandnessundbrua på Kvaløysida, og kjører nesten 5 km til man kommer til Finnvikkrysset, hvor man tar opp mot Skulsfjord og Vengsøy. Man fortsetter da opp Finnvikdalen, gjennom Sørskartunnelen og ned Lyfjorddalen til Bellvikeidet. Da ligger Lyfjord rett ned til venstre, Bellvik (og fergeleiet) ned rett frem, og Skulsfjord til høyre i krysset og videre 3 km.


Veibeskrivelse til krysset på Bellvikeidet (Google Maps)


Fv. 7770

Det hender seg at det er vedlikeholdsarbeid i Sørskartunnelen, og det er ikke uvanlig at det en sjelden gang, i tider med ekstreme tilfeller av nordnorsk vinter, blir stengt over fjellet ut hit i perioder.


Det er mulig å sjekke det her. Det vil også stå på nyheter-siden vår, når vi får vite om det.


Dersom man oppdager noe galt langs Fv. 58 (e.g. hull i veien, ødelagt rekkverk, osv.), kan man kontakte vegvesenet på tlf. 175, for å melde fra om det.


Kollektivtransport

Buss

Bygdene har bussforbindelse gjennom rute 426 fra Kvaløysletta Terminal.


Bussturen tar ca. 30 minutter, og det er ingen busstopp, så man trykker stopp og henvender seg så til bussjåføren om hvor man skal av.


Bussrutene følger skoleruta til Troms Fylkeskommune og Tromsø Kommune.


Når man tar buss må man:

• Ta hensyn til andre

• Ikke lage unødig støy

• Ikke forstyrre føreren unødig

• Bruke sikkerhetsbelte (gebyr på 1500 kroner må betales hvis man blir tatt i kontroll)


En veiledende rutetabell for rute 426 (Vi kan ikke garantere at den stemmer 100% hele året, dere henvises derfor til Troms Fylkestrafikks reiseplanlegger på www.tromskortet.no. Stoppene heter Skulsfjord og Kvaløysletta Terminal)

*Rute 428 som kjører 16:09 fra Tromsø Prostneset, 16:18 fra Giæverbukta og 16:20 fra flyplassen korresponderer med rute 426. NB: Den er ofte sein fra byen pga. rushtrafikk.


For billetter henstilles det til fylkestrafikk.no